Een huis kopen en een huis verkopen – wat doet een makelaar?

Makelaar

Een huis kopen en een huis verkopen – wat doet een makelaar?

Een makelaar is een persoon of bedrijf die de aankoop, verkoop, verhuur en het beheer van onroerend goed regelt. De termen "verhuurmakelaar" en "beheermakelaar" verwijzen naar verschillende soorten makelaars, die gespecialiseerd zijn in verschillende soorten onroerend goed. Als u overweegt een woning te huren, wilt u misschien een makelaarskantoor kiezen dat gespecialiseerd is in verhuur. Hier zijn enkele veelvoorkomende verantwoordelijkheden van een verhuur- of managementtype makelaar.

De makelaar zal ook zorgdragen voor de administratie van de verkoop. De makelaar voert de biedingsonderhandelingen en voert koopovereenkomsten uit . Naast dat hij namens de verkoper werkt, zal de agent al het papierwerk uitleggen dat bij de verkoop hoort. De laatste fase van het verkoopproces vereist veel papierwerk en juridisch jargon, en uw makelaar houdt u op de hoogte. Het honorarium van de makelaar is een evenredig deel van de waarde van het onroerend goed.

Een makelaar moet voldoende over de koper weten om advies te kunnen geven over de juiste aanbiedingen voor de woning. De makelaar moet ook weten of de koper hypotheken heeft of een keten van advocaten heeft. De makelaar moet ook op de hoogte zijn van andere zaken die van invloed kunnen zijn op de verkoop. Zij moeten u kunnen vertellen welk soort aanbiedingen waarschijnlijk worden geaccepteerd. Door u op de hoogte te houden van het verloop van uw transactie, kan een ervaren makelaar u veel tijd en frustratie besparen.

Meer info over dit artikel: Patistmakelaardij.nl