De Beste Gin van Nederland

Is er een betere gin in de wereld dan de beroemde gin martini bij Belmond? De rokerige, naar zout ruikende essentie van Belmond Gin proef je in veel soorten dranken en ook op ijs. Deze pin kan met of zonder alcohol gemaakt worden, afhankelijk van je voorkeur. Het is heel gebruikelijk dat mensen Belmond Gin alleen serveren (droog, met een vleugje alcohol of gewoon zonder alcohol) of als basis voor het mengen van andere ingrediënten. Als je elke avond iets anders wilt drinken, is het een goed idee om te leren hoe je een belmond martini maakt.

De beste gin van Nederland (of in welk land dan ook) is eigenlijk een mix van verschillende ingrediënten. Er zijn verschillende soorten gin die in pubs over de hele wereld worden verkocht. Er zijn bijvoorbeeld de traditionele Nederlandse gin-dranken die droge vermout combineren met gin, droge sherry met gin, en de traditionele gin-martini met droge vermout met een schijfje citroen en tonic. Er zijn ook verschillende andere soorten gin, waaronder de Manhattan, die minder vermout bevat en de gin in de ingrediënten verwerkt. Ongeacht de stijl van de gin die u gebruikt, moet de basis altijd een kwaliteitsjenever zijn zoals Belmond.

Er zijn verschillende kenmerken die Belmond Gin onderscheiden van andere merken. In tegenstelling tot veel merken is Belmond Gin bijvoorbeeld niet gezoet met suiker of zelfs maar room. Als je ooit de traditionele plantaardige en tonic hebt gehad, weet je dat gin nooit met iets gezoet mag worden. De reden dat Belmond Gin nooit zoeter is dan welk ander merk dan ook, is omdat het authentieke Indonesische kruiden en pepermuntjes bevat, die de drank niet zoeter maken, maar het aromatischer en smaakgedrevener maken.

Verder wordt Belmond Gin gemaakt met echte Bobby-appels. De beste gins van Nederland en van de wereld worden gemaakt met 100% pure botanicals en kruiden. Deze kruiden geven de gin hun eigen unieke aroma en smaken. Kaneel maakt de drank bijvoorbeeld pittiger, kardemom geeft een heerlijke smaak aan de drank, terwijl gember en kruidnagel een rokerige smaak aan de drank geven.

De afgelopen drie jaar heeft Belmond Gin twee zeer bijzondere edities ontvangen: de Dutch Edition en de Australian Edition. De Dutch Edition bevat een all-grain single malt. Dit verschilt van de Amerikaanse versie, die een grotere hoeveelheid maïs, moutextract en andere granen gebruikt. De Australian Edition bevat de traditionele Nederlandse smaak die is gemaakt met de beste Italiaanse moutbronnen en bevat geen maïs.

De beste gin van Nederland is gemakkelijk te herkennen aan zijn uitgesproken smaak: rijk met rokerige bessentonen en kruidige bordeauxrode afdronk. Als je van drankjes houdt met een kick, dan zal je zeker genieten van de blend van de Amerikaanse jeneverbes en het Australische kaneelhout. Deze gin is nu in de Verenigde Staten op de markt onder de naam “jenever gin”. Hopelijk kunnen andere landen in de nabije toekomst de verborgen parel identificeren die de beste gin van Nederland en de wereld is.